Udruženje je osnovano 04. aprila 1988. godine kao Udruženje građana sa nazivom "Zdrav Život" - Zrenjanin. Kao prvo udruženje u regionu osnovano na ovu temu, bili smo pravi pioniri, koji danas rade u podmlađenom sastavu. U svom dugogodišnjem radu pored velikog broja predavanja i kurseva, stekle su se dugogodišnje saradnje i prijateljstva sa stručnjacima iz raznih oblasti. Kako je početak samog udruženja bio prava novina i zainteresovani su bili ljudi koji su tragali za dubljom istinom i iskustvom, danas je radost videti da su ove teme svakodnevnica i nama daje još veći motiv i želju da radimo i širimo informacije, znanje i iskustvo.

Osnovna delatnost udruženja je isključivo edukativna tj. organizacija predavanja I kurseva.

Prateća delatnost: širenje ekološke svesti i očuvanje životne sredine. Organizovanje festivala Zdrav život.

Oblast delovanja: Unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja ljudi.

Metod Rada: Praćenje, izučavanje, i popularizacija naučnih, narodnih i alternativnih saznanja i iskustava kroz predavanja I radionice. Godišnje se realizuje od 30 do 50 predavanja i oko 10 kurseva.

Oblasti rada
- zdrava hrana
- ekologija i proizvodnja zdrave hrane
- naučna, narodna i alternativna medicina
- duhovni razvoj čoveka
- parapsihologija i psihofizicka rekreacija

 

Zaštitni znak udruženja postao je Festival "Zdrav život" koji se odrzava svakog maja u prostorijama Kulturnog centra i obližnjem Plankovom parku. Više...

 

Prijatelji udruženja

 

Monografija

Povodom jubileja 25 godina rada i postojanja Udruženja gradjana 'Zdrav Život' Zrenjanin, 2013. godine je uradjena Monografija udruženja

Jubilej je retka prilika da se sagledaju i sumiraju postignuti rezultati, da se analizira sadašnje stanje i na tim osnovama učvrste temelji budućeg razvoja.

Sa posebnim zadovoljstvom možemo istaći da, iako smo najčešće bili prepušteni sami sebi, bez značajnije podrške šire društvene zajednice i društva u celini, da smo ipak uspeli ne samo da se pomirimo sa pukim preživljavanjem, već da iz godine u godinu sve više napredujemo i neprekidno unapređujemo program i sadržaj rada.

Ideja zdrave ishrane i zdravog načina života, još uvek nije u potpunosti zaživela u širim slojevima društva, pa je to poseban izazov za dalji samopregoran rad našeg Udruženja.

U tom cilju, očekujemo u budućnosti još veće omasovljenje članstva i još bolji, prosperitetniji i uspešniji rad a na tim temeljima i bolje rezultata rada.

Autori: Vojin Turinski i Vojin Marjanski


Podelite sa drugima